چاپ دیجیتال چیست؟

این نوع چاپ برای کارهایی با تیراژ کمتر و در بازه زمانی سریع تری انجام می‌شود. رنگ مورد استفاده در دستگاههای چاپ دیجیتال به صورت پودری می باشد. چاپ دیججیتال از کیفیت بالایی برخوردار است ولی برای بعضی ازجنس ها، چاپ افست گزینه بهتری می‌تواند باشد.

چاپ افست چیست؟

افست معمول ترین روش چاپ در ایران است که به دلیل سابقه نسبتاً طولانی و تجربه‌های فراوانی که در سیستم‌های آن انجام شده است به یکی از بهترین و ارزان ترین روش‌های چاپ تبدیل شده است. بنای چاپ افست بر ترکیب رنگ‌ها بر اساس چهار رنگ آبی(C)، سرخابی (M)، زرد (Y) و سیاه (K) است. شاخص عمومی افست تیراژ معمولا بالای سفارشات است که به طور معمول هزار نسخه است.

CMYK چیست؟

CMYK فرمت رنگی است که در واقع مخفف چهار رنگ: زرد (Yellow)، قرمز (Magenta)، آبی (Cyan) و رنگ مشکی (Black) می‌باشد، که ترکیب این چهار رنگ، مجموعه تقریباً نامحدودی از رنگ‌ها را ایجاد می کند. بر خلاف مُد رنگی RGB که برای کارهای نمایشی و یا مانیتوری استفاده می‌شود، این مُد رنگی برای کارهای چاپ استفاده می‌شود.

تفاوت مدل رنگی CMYK با مدل RGB چیست؟

مُد یا رنگ‌بندی CMYK که به آن مدل رنگی چهاررنگ هم گفته می‌شود از حروف اول چهار رنگ اصلی Cyan (آبی)، Magenta (قرمز)، Yellow (زرد) و Black (مشکی) گرفته شده است. مُد CMYK در هر جایی که قرار است رنگ‌ها به صورت فیزیکی استفاده شود نمود خواهد داشت و صنعت چاپ نیز از این قاعده مستثنی نیست. در صنعت چاپ، رنگ‌های مختلف از مخلوط کردن چهاررنگ اصلی آبی، قرمز، زرد و مشکی(CMYK) ساخته می‌شوند. چون در این مُدل، رنگ‌ها به صورت فیزیکی مخلوط و ساخته می‌شوند، بنابراین در تنوع و تعداد رنگ‌هایی که می‌توان از ترکیب چهار رنگ اصلی ساخت محدودیت‌هایی وجود دارد. اما مُد یا رنگ‌بندی RGB از حروف اول سه رنگ Red (قرمز)، Green (سبز)، Blue (آبی) گرفته شده است. مُدل RGB بیشتر در نمایشگرهای خانگی و صنعتی مانند LCD، LED یا CRT استفاده می‌شود؛ یعنی در مواقعی که برخلاف حالت CMYK، دیگر نیازی نیست رنگ‌ها به صورت فیزیکی با هم مخلوط شوند. بلکه توسط نمایشگرها ساخته شده و در مقابل چشم ببیننده نمایش داده می‌شوند. به طور کلی انواع رنگ‌های مختلفی که ما می‌شناسیم در حقیقت از ترکیب چند رنگ اصلی با نسبت‌های متفاوت به دست می‌آیند، ولی در رایانه‌ها، تلویزیون‌ها و سایر نمایشگرهای الکترونیکی این رنگ‌های مختلف با مُد RGB و از ترکیب سه نور قرمز، سبز و آبی ساخته می‌شوند.

چرا برش ها در چاپ عمومی با ۱ الی ۲ میلیمتر اختلاف صورت می‌گیرد؟

علت اینکه ۱ الی ۲ میلیمتر اختلاف در سایز طراحی و سایز بعد از برش وجو دارد این است که در چاپخانه‌ها برای چاپ عمومی تعداد زیادی کارت همزمان در زینک دستگاه قرار می‌گیرد و بعد از چاپ به وسیله تیغ مخصوصی از هم جدا می‌شوند. رعایت فاصله ها سبب می‌شود که اگر برش توسط تیغ به صورت کاملاً دقیق صورت نگیرد قسمت‌های اصلی کارت از بین نرود.

گرماژکاغذ به چه معناست؟

واژه گرماژ برای کاغذ و مقوا در چاپ بیشتر برای تمایز بین ضخامت‌ها و محاسبه قیمت استفاده میشه و اصلاً به این معنا نیست که یک برگ کاغذ که به دست شما رسیده با هر سایزی چقدر وزن داره. این واژه به این معناست که مثلاً در کاغذ ۱۲۰ گرم، یک برگ کاغذ در ابعاد ۱۰۰ سانتی‌متر در ۱۰۰ سانتی‌متر(یک مترمربع) دارای وزنی معادل ۱۲۰ گرم است.

قزوین، بلوار نخبگان، پارک علم و فناوری قزوین، واحد ۶

info@pupiros.ir

۰۲۸-۳۳۶۵۹۸۵۷